Tuesday, 13 May 2014

..warkah untuk awak.. Terima kasih rosakkan saya..

#cerita ni adalah copy paste semata2..tak tahulah sumber nya ada kaitan dengan yang hidup atau yang sudah meninggal dunia...yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan.... :)

Saya gadis bertudung labuh.. Muka saya putih pucat , bibir saya kelihatan suram.. Saya memakai kaca mata saya tak memakai make-up bagi saya.. cantik itu tidak penting yg penting kelihatan depan Allah , Tuhan kita..
Terima kasih kerana rosakkan saya..
Saya seorang pendiam , kurang cakap sebab di tuntut dalam agama Berfikir tentang kebesaran Nya.. Waktu2 lapang saya , saya habiskan baca Al-Quran , smartphone di tangan bila perlu sahaja saya suka berkebun dan tanam bunga , saya senyum lihat bunga saya..
Terima kasih rosakkan saya..
Saya jarang tgk cermin , Sebab bila saya tgk cermin.. Msti ada bisikan kata ‘ awak cantik , awak cerah , awak paling cantik’.. Saya tak layan sebab saya tau ianya bisikan syaitan.. Saya ignore , saya kekal dgn tudung labuh hitam saya.. Saya tidak mengambil gmbar saya , saya tidak post gmbar saya dalam pesbuk Atau media social yg lain , saya tidak harap manis depan manusia.. Tapi manis depan Allah SWT..
Terima kasih rosakkan saya..
Saya suka menulis post Islamic agar berdakwah di facebook.. Saya bermunajat agar tidak terlibat dalam maksiat.. Saya senyum di samping Al-Quran dan tasbih di tepi saya.. Saya gembira ada kawan sehaluan saya..
Terima kasih rosakkan saya..
Saya duduk di tepi dewan kuliah ,terlihat awak memandang saya.. Pandangan awak terus ke mata saya.. Saya tak selesa , saya beredar dari situ.. Saya istighfar kepada Allah.. Setiap hari awk memandang saya.. Saya berasa malu , awak pandang saya.. Saya tarik hand-sock saya , tutup mulut saya.. Saya segan bila awak tenung saya ,
Terima kasih rosakkan saya..
Saya teringat kat awak, tiada lelaki pernah begitu dgn saya.. Saya ternanti2 bila lagi awak tenung saya.. Kadang2 saya tersedar semua ini salah.. Allah marahkan saya.. Tapi pandangan mata awak mendominasi saya..
Terima kasih rosakkan saya..
Biasanya saya menghabiskan masa membaca Al-Quran seperti biasa.. Berusrah , dan membaca hadis.. Menelefon mak saya.. Tapi…. Suatu malam , Ada nombor tidak dikenali whatsapp saya.. Saya tengok gmbr dia , gmbar dia.. Saya tersenyum lebar. Awak cakap ‘Asalamulaikum “ Saya jawab ‘ waalaikumsalam” Awak tnya esok kelas start kul brapa.. Saya jawab kul 10 ….. Awak kata nak berkawan dengan saya.. Saya kata insha Allah boleh….. Dan berterusann…………………………………………….
Terima kerana rosakkan saya..
Tiap malam saya tunggu awak whatsap saya.. Saya tunggu.. Dan awak memang akan whatsapp saya.. Saya gembira, awak… gembira…. masa kosong saya tidak lagi dengan Al-Quran kini smartphone di tangan saya.. tapi…. Dlam tu ada awak , awak temankan saya kita hari2 texting , betul x ? saya suka…
Terima kasih kerana rosakkan saya..
Saya suka awak pandang saya , Dan awak kata saya senyum manis , Saya tengok cermin , ermm memang betul la yg awak kata.. Saya tengok cermin , Saya kata dengan diri saya , awak suka muka saya..
Terima kasih rosakkan saya..
Hari tu , saya tak pakai tudung labuh hitam… Saya pakai tudung labuh pink.. Then awak whatsapp , awak kata saya manis dengan tudung pink tu.. Saya senyum , awak kata ‘saya suka awak’.. Saya jugaaa…
Terima kasih kerana rosakkan saya..
Saya tukar dp whatsapp saya , dgn gmbar saya.. Gmbar saya tidak memakai tudung labuh , tapi tudung bawal.. Awak kata , saya lebih manis.. Saya suka bila awak cakap macam tu… Kawan2 saya tahu psal kita.. Mereka kata saya dah maju.. Malah mereka menggalakkan saya.. Saya tersenyum bila mereka kata awak suka saya.. Hehe, saya suka….
Terima kasih kerana rosakkan saya..
Saya terkejut bila kawan saya bgi saya chocolate.. Dia kata dari awak, saya gembira… Saya tak sampai hati nak makan… Saya pun bagi awak Big Apple dan awak kata awak suka…
Terima kasih rosakkan saya…
Hari ni saya pergi kuliah.. Tidak tudung labuh , saya pakai tudung bawal Yg awak kata saya lebih mainis.. Saya tidak pakai kaca mata.. Saya pakai contact lens.. Seperti saya harap , awak kata saya lebih manis, saya gembira…
Terima kasih rosakkan saya..
Tiap2 malam kita sembang.. Awak bgtau masalah awak.. Saya bgitau masalah saya.. Saya ada awak.. Awak ada saya.. Tetapiiiiii Tiba2 awak jarang dah whatsapp saya… Saya tunggu , awak tak wahtsapp.. Saya whatsapp , awak tak balas… Saya sedih..
Terima kasih rosakkan saya…
Saya dapat tahu awak ada ‘kawan’ baru utk whatsapp with… Awak tinggalkan saya… Saya rasa macam kena tipu.. Tapi mcmna nak marah… Kita just kawan… Saya sedih , setiap masa saya fikirkan awak.. Awak tak pandang saya lagii.. Awak tak fikirkan saya lagi… Saya kecewa.. Saya pandang cermin , saya buka tdung.. Saya memakai lipstick merah.. Agar awak pandang saya.. Saya pergi dewan kuliah berpakaian begitu.. Tapi awak tak pandang saya lagi.. Awak sibuk dengan si Dia..
Terima kasih rosakkan saya..
Saya cari orang lain, saya berlipstick merah.. Saya cari orang lain Untuk cemburukan awak, tapi awak tiada respond.. Awak tak kisah.. Saya tekad.. Saya berkepit dengan orang baru saya.. Saya senyum dengan lipstick merah saya.. Tapi awak tidak kisah ,sebenarnya saya taknak dia…!! Saya nak awak… Saya tekad upload gambar Saya bercium dengan orang baru saya.. Tapi awak tidak kisah… Awak….. Saya menangis……. Menangiss….. Berfikir dua kali , saya .. saya menangis… Bukan sebab awak , sebab saya dah lain Saya hilang diri saya yg dulu , saya berdoa agar Allah bagi saya hidayah Saya…. Allah help me Astaghfirullah......

No comments:

Post a Comment